Kennismaking?
   Zwolle 038 - 773 90 60    Apeldoorn 055 – 220 0001
Het Familierechtkantoor Zwolle

Vacature: Juridisch Secretaresse (m/v)

Het Familierechtkantoor is op zoek naar een juridisch secretaresse! (24-40 uur)

Ons kantoor is volledig gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. Bij ons kantoor werken op dit moment vijf advocaten, vanuit de locaties Zwolle, Apeldoorn en Epe. Het secretariaat werkt op het kantoor in Zwolle en bestaat uit twee ervaren secretaresses die samen een goed team vormen.

Wij zoeken een secretaresse met ervaring in de advocatuur. Wij vinden het belangrijk dat je veel plezier hebt in je vak en dat je ambitie hebt om je te blijven ontwikkelen. Initiatief en eigen inbreng worden gewaardeerd. Samen bouwen wij verder aan ons gezamenlijke doel: onze cliënten het beste bieden!

Wij bieden een mooie uitdagende baan in combinatie met een bijzonder goede sfeer op kantoor. Hard werken én plezierig samenwerken met collega’s van wie de deur altijd open staat voor overleg. Wij zitten in een sfeervol pand op een prachtige locatie in het centrum van Zwolle vlakbij het station.

Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en cv uiterlijk op 6 september a.s. naar hana@hetfamilierechtkantoor.nl. Mocht je vragen hebben over ons kantoor of de vacature, bel dan met Josje Hana via 038-773 90 60.

Hoe bepaalt de notaris of iemand nog kan beslissen naar wie zijn erfenis toe gaat?

Bron: De Stentor van 10 augustus 2019

Nog nooit stelden zoveel mensen een testament op. Vooral ouderen staan massaal op de stoep van de notaris. En daarmee roept het de vraag op: kunnen ouderen met gebreken nog zelf beslissen over de erfenis? Notaris en poortwachter Eric Feijen uit Heerde schetst de moeilijkheid bij de laatste wil: ,,Ik had eens iemand waar weinig mee aan de hand leek, maar die na afloop ineens zei: ‘Dag dominee!” …

Mijn ex weigert toestemming voor mijn vakantie met de kinderen, wat kan ik doen?

De vakantie is weer begonnen! In het tijdschrift OmWonen gaven wij gescheiden ouders al drie tips voor de zomervakantie. De tweede tip was: ‘Regel toestemming’. Als in: toestemming van de andere ouder, voor een vakantie met uw kind naar het buitenland. Maar, wanneer is dat nodig? En hoe krijg je die toestemming? …

Partneralimentatie naar 5 jaar. Hoera?

Wetsvoorstel partneralimentatie aangenomen door de Eerste Kamer

De kogel is door de kerk. Op dinsdag 21 mei 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor wijziging van partneralimentatie aangenomen, na een jarenlang wetgevingstraject. Daarmee is de wijziging van de wet definitief. In dit artikel kunt u lezen wat er gaat veranderen door de nieuwe wet. De belangrijkste verandering is de termijn voor partneralimentatie: die gaat van 12 naar 5 jaar …

Ex wil geld terug, maar krijgt het niet!

16-05-2019

Man en vrouw wonen samen. Ze zijn niet getrouwd en hebben geen geregistreerd partnerschap en ook geen samenlevingscontract. Tegenwoordig wonen veel mensen samen ‘in het wild’. Waar echtgenoten op sommige punten door de wet worden beschermd, genieten samenwoners weinig bescherming. Zo blijkt ook nu weer uit een belangrijke recente uitspraak van de Hoge Raad …

Schenking of erfenis bij echtscheiding, hoe zit het?

Meneer en mevrouw zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. Mevrouw heeft een schenking ontvangen van haar ouders, een bedrag van € 30.000,-. Dit bedrag is geschonken met een uitsluitingsclausule. Dit betekent dat het bedrag niet in de gemeenschap van goederen is gevallen maar privévermogen is van mevrouw.

Opzettelijk verzwijgen van vermogen bij de verdeling

Wat gebeurt er als een echtgenoot iets achterhoudt bij de verdeling van vermogen? Als je bent getrouwd in gemeenschap van goederen moet die gemeenschap bij echtscheiding worden verdeeld. Het is dan uiteraard de bedoeling dat die verdeling eerlijk gebeurt. Beide partijen moeten weten wat er aan vermogen is. Pas als daar goed overzicht van is, kan er tot verdeling worden overgegaan.

Kan ik mijn ex verplichten mijn kind te laten vaccineren?

De meeste ouders willen dat hun kind deelneemt aan het Rijksvaccinatieprogramma. Maar wat als je ex dat niet wil?  Kun je daar dan iets tegen doen? Ja, je kunt hiervoor vervangende toestemming vragen aan de rechter.

Geen inkomen, wel vermogen. Partneralimentatie?

Alimentatieontvanger

Zou iemand die geen inkomen heeft, maar wel vermogen, wel partneralimentatie moeten ontvangen? Kan zij (of hij) niet ‘gewoon’ haar (of zijn) vermogen aanwenden voor eigen levensonderhoud? Met andere woorden: kan van de alimentatiegerechtigde, dus degene die alimentatie ontvangt, verlangd worden om in te teren op vermogen?

Wijziging partneralimentatie: van 12 jaar naar 5 jaar

Op 11 december 2018 is het wetsvoorstel om de alimentatie van 12 jaar naar 5 jaar terug te brengen, aangenomen door de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel wordt nu voorgelegd aan de Eerste Kamer. …