Blijf zoveel mogelijk binnen, werk thuis, beperk je sociale contacten tot een minimum. Nederland gaat meer en meer op slot. Met als gevolg: kleine kinderen die niet begrijpen waarom ze niet naar school mogen of naar opa en oma, pubers die de wereld nu echt oneerlijk vinden, ouders die nu ook ineens leraar zijn geworden, en partners die veelal alleen nog maar kunnen kibbelen. Daarbij komt vaak ook nog dat mensen zich reële zorgen maken: zullen ik en mijn naasten wel gezond blijven? Heb ik straks nog wel een bedrijf of een baan? Corona vergt veel van mensen.

Omgangsregeling

Maar wat nu als je daarnaast ook nog eens te maken hebt met een ex en een omgangsregeling met de kinderen? De Coronacrisis roept veel vragen op bij gescheiden ouders. In het algemeen geldt dat de afspraken in het ouderschapsplan zoveel mogelijk moeten worden nageleefd. Dat biedt een ieder ook houvast. In sommige gevallen zal het echter nodig zijn dat ouders tijdelijk de omgangsregeling aanpassen. Bijvoorbeeld omdat een van de ouders in de zorg werkt, of ziek is geworden of om een andere reden waarom een ouder minder mogelijkheden heeft om de kinderen op te vangen.

Advies

Ons advies is om hier flexibel mee om te gaan. Waar jouw ex nu jouw hulp nodig heeft, heb jij misschien volgende week wel de hulp van jouw ex nodig. En voorop staat: de kinderen hebben beide ouders nu meer dan ooit nodig in deze tijd waarin plots alles anders is. Denk ook in oplossingen en kom de ander tegemoet: zien de kinderen de andere ouder nu minder? Dan is het raadzaam om bijvoorbeeld vaste momenten in te bouwen om contact te hebben via Skype of Zoom.

Conflict

Het is dus passen en meten in deze tijd. Maar wat nu als overleg niet lukt? Wat als de andere ouder vindt dat de kinderen niet meer mogen komen? Wat als de ander perse wil vasthouden aan de zorgregeling, terwijl jij in de zorg werkt en veel extra diensten moet draaien? Als ouders er onderling niet uitkomen, kunnen onze mediators helpen. Wij zoeken naar en denken in oplossingen. Ook kun je contact opnemen met een van onze advocaten voor eigen advies. Wat zijn de mogelijkheden, mijn rechten en ook mijn plichten. In het uiterste geval gaan spoedzittingen bij de rechtbank door en ook dat behoort dus tot de mogelijkheden. Wij helpen graag. Neem dus gerust vrijblijvend contact op.

Wij zijn open en bereikbaar, via 038-7739060 of info@hetfamilierechtkantoor.nl