Kennismaking?
   Zwolle 038 - 773 90 60    Apeldoorn 055 – 220 0001
Het Familierechtkantoor Zwolle

Erfrecht

Het overlijden van een dierbare wordt gevolgd door een periode van verdriet en rouw. Tegelijkertijd moeten er veel praktische zaken worden geregeld en moet de erfenis worden verdeeld. Bij de verdeling van de nalatenschap kunnen conflicten tussen de erfgenamen ontstaan. Ook kan onenigheid ontstaan met de executeur of de vereffenaar, of ontstaan conflicten met schuldeisers.

Juist vanwege het verdriet om het overlijden spelen emoties bij deze conflicten soms hoog op. Ruzies in de familie die tot nog groter verdriet leiden. Om nu te voorkomen dat de spanningen verder oplopen, is het verstandig om tijdig een advocaat gespecialiseerd in het erfrecht in te schakelen. Met een goed advies en de juiste informatie kunnen verdere escalaties worden voorkomen.

Gespecialiseerde erfrecht advocaat of mediator

Mocht het conflict niet zonder een beslissing van de rechter kunnen worden opgelost, dan doet u er goed aan om een gespecialiseerde advocaat te benaderen.

Naast conflicten tussen erfgenamen, speelt ook vaak de vraag of de afwikkeling van de nalatenschap wel op de juiste wijze plaatsvindt. Dat is helaas niet altijd het geval. Het verstrekken van de juiste informatie en openheid door de executeur ontbreekt soms, wat tot irritatie en wantrouwen leidt. Erfgenamen weten bovendien niet altijd welke rechten en plichten zij hebben, of aan welke regels de executeur zich dient te houden.

Wij staan u graag bij in erfrechtelijke kwesties. Zowel wanneer u advies of informatie nodig heeft, als wanneer u een advocaat nodig heeft die uw belangen behartigt in een procedure bij de Rechtbank.
 

Wilt u vrijblijvend met een van onze advocaat-mediators van gedachten wisselen? Bel of mail voor een afspraak op korte termijn. Neem contact op via 038 – 773 9060 of info@hetfamilierechtkantoor.nl

Josje Hana

Advocaat & Mediator