Echtscheiding

Hoe werkt het?

Als u besloten hebt te gaan scheiden, moet er om te beginnen heel veel geregeld worden. Ons advocatenkantoor is dé specialist in echtscheidingen en biedt deskundige hulp aan particulieren en ondernemers in Zwolle en Apeldoorn. Hoe beter u het nu juridisch regelt, hoe zekerder uw toekomst er straks uit ziet.

De aanpak van onze echtscheidingsadvocaten en mediators is altijd gericht om snel structuur, duidelijkheid en rust te scheppen in deze ingrijpende periode

Wij helpen u met scherpe oplossingen als het gaat om partneralimentatie, kinderalimentatie en ouderschapsplan. We adviseren over de verdeling van eigen woning en ander opgebouwd vermogen, pensioenen en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Als grootste echtscheidingsspecialist van Noordoost-Nederland zijn wij deskundig in scheidingen met vennootschappelijke aspecten, waarbij wij ons richten op de positie van de directeur-grootaandeelhouder, VOF en de IB-ondernemer bij een echtscheiding. Wij werken nauw samen met accountants, fiscalisten en notarissen.

Bel ons direct

Zwolle: 038 – 773 90 60

Apeldoorn: 055 – 220 00 01

Scheiden met een advocaat of mediator?

U heeft een advocaat nodig om de scheiding officieel bij de rechter af te handelen. Vraagt u samen de scheiding aan, dan heeft u aan één echtscheidingsadvocaat die u beide vertegenwoordigt voldoende. Lukt het niet om samen afspraken te maken, dan heeft ieder een advocaat nodig die uitsluitend de eigen belangen behartigt. U kunt ook samen kiezen voor een mediator die u begeleidt, samen met u afspraken maakt en oplossingen bedenkt die voor alle gezinsleden het beste zijn. De mediators van het Familierechtkantoor zijn tevens advocaat en begeleiden u het hele traject, en kunnen ook de scheiding afhandelen bij de rechtbank. Dat scheelt u tijd en vaak geld, bovendien kunt u er op vertrouwen dat er geen juridische details over het hoofd worden gezien. Hoe u de scheiding ook wilt regelen, u vindt alle expertise bij het Familierechtkantoor onder één dak.

Bekijk hier wie het beste bij u past

Wat moet u regelen bij een scheiding?

Bij een echtscheiding gaat het in eerste plaats om praktische en financiële afspraken maken. Als u minderjarige kinderen heeft, moet u samen een ouderschapsplan maken. Daarin staan alle afspraken over verblijf- en omgangsregelingen, maar ook praktische zaken als halen en brengen, schoolkeuzes, gezondheidszaken en eventuele toekomstige verhuizingen. Belangrijk onderdeel is de kinderalimentatie, wie betaalt wat voor de kinderen? En moet er partneralimentatie vastgesteld worden? Onze echtscheidingsadvocaten hebben veel ervaring met het adviseren en berekenen van alimentatie.

Ook over een eigen huis moeten afspraken gemaakt worden. Wilt u de woning overnemen of juist verkopen? Wij geven u duidelijkheid door de financiële consequenties op een rij te zetten.

Een scheiding heeft ook gevolgen voor uw overige vermogen. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd of onder huwelijkse voorwaarden? Hoe zit het met het opgebouwd pensioen? Heeft u een eigen bedrijf? We adviseren u over alle juridische, praktische en fiscale gevolgen en uw rechtspositie. Wilt u vrijblijvend van gedachten wisselen over uw specifieke situatie? Mail of bel voor een persoonlijke afspraak met een van onze experts

Infographic echtscheiding Zwolle en Apeldoorn
Advocaat of mediator Het Familierechtkantoor Zwolle