Wat kost een scheiding?

Een echtscheiding is nooit goedkoop

Vooraf weten wat de kosten zijn

Natuurlijk begrijpen wij dat u wilt weten waar u aan toe bent. Door onze jarenlange ervaring zijn wij goed in staat om vooraf een inschatting te maken van de kosten. Tijdens de eerste vrijblijvende afspraak bespreken we de onderwerpen die in uw scheiding aan de orde zullen komen. Zijn er bijvoorbeeld kinderen, heeft u een eigen onderneming, is er sprake van alimentatie? Zodra duidelijk is wat er in uw scheidingssituatie geregeld moet worden, kunnen wij een goede inschatting maken van de kosten. U heeft dan een goed beeld van wat u te wachten staat. Ook maken we in een aantal gevallen vaste prijsafspraken.

 

Rechtsbijstandsverzekering en rechtshulp

Wanneer u een rechtsbijstandsverzekering heeft die ook echtscheiding dekt, kan uw verzekeringsmaatschappij (een deel van) de kosten vergoeden. Het is verstandig om vóór het eerste gesprek met uw advocaat of mediator contact op te nemen met uw rechtsbijstandsverzekering om na te gaan welke kosten worden vergoed. Mochten de kosten (deels) worden vergoed, dan heeft u het recht op vrije keuze van een advocaat. U bent dus niet gebonden aan de juristen van de verzekeringsmaatschappij.
Afhankelijk van uw inkomen en vermogen, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp. De normen vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Als u binnen de gestelde normen valt, dan kan voor u een ‘toevoeging’ worden aangevraagd. In dat geval bent u slechts een eenmalige eigen bijdrage verschuldigd. Het Familierechtkantoor behandelt incidenteel zaken op basis van een toevoeging.

 

Vrijblijvend aan tafel

Wilt u een inschatting van de kosten van uw scheiding, of kennismaken met onze advocaten en mediators? Maak dan een vrijblijvende afspraak. Onze lijnen zijn kort, we kunnen binnen enkele dagen met u om tafel zitten.