Wat gebeurt er met vof bij scheiding?

Wat er gebeurt met een bedrijf na een scheiding, hangt af van de afspraken die u daarover heeft gemaakt. Het verschilt of u in gemeenschap van goederen bent getrouwd of op huwelijkse voorwaarden. Vaak is het afhankelijk van wat partijen hierover willen afspreken, wat er gebeurt met een onderneming.
Als u huwelijkse voorwaarden heeft opgesteld, moeten deze worden goed worden bestudeerd om te beoordelen wat er met uw onderneming moet gebeuren. Het kan zijn dat de onderneming buiten een verdeling of verrekening valt als u huwelijkse voorwaarden hebt opgesteld, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het is van groot belang dat u de huwelijkse voorwaarden door een gespecialiseerd advocaat laat beoordelen voordat u hierover afspraken maakt en beslissingen vastlegt.
Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, valt een onderneming in principe in de gemeenschap van goederen. Uw echtgenote kan mogelijk aanspraak maken op een deel van de onderneming. Ook dit is niet in alle gevallen zo.

Het is belangrijk dat u zich goed laat adviseren. Het Familierechtkantoor is gespecialiseerd in scheiden met onderneming en de uitleg van ingewikkelde huwelijkse voorwaarden. Ook hebben wij een netwerk met deskundigen, bijvoorbeeld accountants en fiscalisten. Neem daarom vrijblijvend en kosteloos contact op. Al onze advocaten kunnen u goed adviseren over scheiden en onderneming. Wilt u over de juridische mogelijkheden voor uw onderneming na een scheiding advies? Belt u ons voor een oriënterende gesprek.