Carla Niens

Advocaat familierecht
Carla-Niens-advocaat-familierecht

“ Mijn passie voor familierecht is het helpen van mensen in een moeilijke en emotionele periode met een blik op de toekomst én oog voor het belang van de kinderen. Mijn focus is op de menselijke kant van de zaak. Betrokken en oplossingsgericht. ”

Na haar studie rechten in Groningen was Carla eerst actief in strafzaken en werkzaam als parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie. In 2009 is Carla als advocaat beëdigd en heeft zij jarenlang strafrecht en familierecht gecombineerd. Sinds 2017 ligt de focus van Carla volledig op familierecht. Carla is na 13 jaren bij een middelgroot advocatenkantoor in Friesland per maart 2022 aan het Familierechtkantoor verbonden.

Carla behandelt echtscheidingen en alle zaken die daarmee samenhangen (verdeling en verrekening, alimentatie, omgang en gezag), en ook (civiele) jeugdzaken (zoals ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing of een gezagsbeëindigende maatregel).

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Carla het hoofdrechtsgebied Personen- en Familierecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Carla is sinds 2018 aangesloten bij de Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)