Kennismaking?
   Zwolle 038 - 773 90 60    Apeldoorn 055 – 220 0001
Het Familierechtkantoor Zwolle

Josine Bruning

Advocaat familierecht Zwolle

Josine Bruning advocaat

Apeldoorn, Zwolle en Epe

Na haar studie rechten in Amsterdam heeft Josine eerst een aantal jaren als jurist gewerkt bij Bureau Jeugdzorg Noord-Holland. Van 2003 tot 2006 werkte zij als advocaat op Curaçao. Toen zij in 2006 naar Nederland terugkeerde, heeft zij zich volledig gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Zij werkte tot 1 oktober 2012 bij een gerenommeerd kantoor in Zwolle.

Josine heeft met name ruime ervaring op het gebied van alimentatie en het afwikkelen van ingewikkelde huwelijkse voorwaarden. Zij behartigt daarbij veelal de belangen van ondernemers en vrije beroepsbeoefenaars. Daarnaast heeft zij veel ervaring op het terrein van gezag, contactregelingen en jeugdbescherming.

Josine treedt op als procesadvocaat en als echtscheidingsmediator. Zij wordt ook door de Rechtbank ingeschakeld als mediator. Bovendien treedt zij op als bijzonder curator, waarbij zij de belangen van minderjarigen behartigt.

In haar werk schakelt Josine regelmatig deskundigen uit haar netwerk in, zoals accountants, fiscalisten, notarissen en therapeuten. Haar netwerk heeft zij met name in Zwolle opgebouwd.

Josine is co-auteur van Tekst & Commentaar relatierecht (uitgever SDU).

Zij is lid van de Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, vFAS, (www.vfas.nl) en is registermediator (MfN).

Josine is tevens rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Noord-Nederland.

 

Josine’s kracht is het inhoudelijk zeer sterk zijn in combinatie met de manier waarop zij adviseert: die zowel heel hartelijk en inlevend is, als verhelderend en direct. Josine is er terecht van overtuigd dat een goede scheiding een betere start voor de rest van je leven betekent.

Josje Hana

Advocaat & Mediator