Josine Bruning

Advocaat en mediator familierecht
Josine-Bruining-advocaat-mediator-familierecht
“Ik geloof oprecht dat de toekomst na een scheiding er beter uitziet als de scheiding goed is geregeld. In mijn werk als familierechtadvocaat en -mediator kan ik mensen die vaak in de slechtste fase van hun leven zitten, helpen met toekomst perspectief. Mediation, maar ook een goede beslissing van de rechtbank kan voor rust in de toekomst zorgen. En die rust is niet alleen belangrijk voor je zelf, maar ook voor je kinderen. Een geslaagde mediation of een procedure bij de rechtbank geeft mij veel voldoening, ik kan echt wat bijdragen in een moeilijke tijd.”

Na haar studie rechten in Amsterdam heeft Josine eerst een aantal jaren als jurist gewerkt bij Bureau Jeugdzorg Noord-Holland. Van 2003 tot 2006 werkte zij als advocaat op Curaçao. Toen zij in 2006 naar Nederland terugkeerde, heeft zij zich volledig gespecialiseerd in het personen- en familierecht en werkte ze bij een gerenommeerd kantoor in Zwolle. In oktober 2012 richtte Josine samen met Josje Hana Het Familierechtkantoor op.

Josine heeft met name ruime ervaring op het gebied van alimentatie en het afwikkelen van ingewikkelde huwelijkse voorwaarden. Zij behartigt daarbij veelal de belangen van ondernemers en vrije beroepsbeoefenaars. Daarnaast heeft zij veel ervaring op het terrein van gezag, contactregelingen en jeugdbescherming.

Josine treedt op als procesadvocaat en als echtscheidingsmediator. Zij wordt ook door de Rechtbank ingeschakeld als mediator. Bovendien treedt zij op als bijzonder curator, waarbij zij de belangen van minderjarigen behartigt.
In haar werk schakelt Josine regelmatig deskundigen uit haar netwerk in, zoals accountants, fiscalisten, notarissen en therapeuten. Zij heeft in Zwolle en Apeldoorn een groot netwerk opgebouwd.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Josine het hoofdrechtsgebied Personen- en Familierecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Josine is co-auteur van Tekst & Commentaar relatierecht (uitgever SDU). Zij is lid van de Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, vFAS, (www.vfas.nl) en is registermediator (MfN).
Josine is tevens rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Noord-Nederland.