Josje Hana

Advocaat en mediator familierecht
Josje Hana advocaat

“Mijn missie is mensen helpen niet hun eigen glazen in te gooien. Iemand die bezorgd of heel boos is, écht begrijpen. En dan snel duidelijk maken wat we allemaal kunnen doen, wat we kunnen beïnvloeden. In een periode dat de grond onder je voeten lijkt weg te schuiven, bied ik houvast door duidelijke stappen eenvoudig uit te leggen. Waar mogelijk maak ik echtscheiding minder zwaar. Het mooie van familierecht is de kans die je krijgt om heel dicht bij mensen te staan in één van de lastigste perioden van hun leven en ze zo soepel mogelijk door het proces te begeleiden.”

Josje Hana heeft zich als advocaat direct gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Josje begon haar carrière als advocaat in 2003 op een nichekantoor voor personen- en familierecht in Brabant. Daarna was zij de specialist voor de familierechtzaken op een advocatenkantoor gericht op ondernemers met vestigingen in Zwolle en Hardenberg.
In oktober 2012 richtte Josje samen met Josine Bruning Het Familierechtkantoor op.

Josje heeft inmiddels ruime ervaring met ingewikkelde echtscheidingen, niet alleen als procesadvocaat, maar ook als mediator. Daarin staat zij veel ondernemers bij. In haar advies- en procespraktijk behandelt Josje met name zaken op het gebied van verdelingen, verrekeningen van huwelijkse voorwaarden en alimentatiekwesties.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Josje het hoofdrechtsgebied Personen- en Familierecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Josje is sinds 2004 aangesloten bij de beroepsvereniging voor familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vFAS). Zij heeft de Juridische specialisatieopleiding familierecht en opleiding scheidingsmediation van de VFAS in 2009 afgerond en is sinds 2013 registermediator (MfN).