Marieke Veurman

Advocaat familie- en erfrecht
Marieke-Veurman-advocaat-familie-erfrecht

“Alimentatie is één van de allerleukste onderwerpen van het familierecht. Met mijn juridische kennis en ervaring zoek ik de meest complexe zaak tot in de puntjes uit en probeer ik een sterke positie te creëren voor mijn cliënt. Ik vind het prettig als ik een goede schikking heb weten te treffen, het zorgt voor helderheid en meestal ook voor goede oplossingen. Zo kan iedereen de zaak met een goed gevoel afsluiten.

Vertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor succes. De combinatie van persoonlijk contact, complexe materie en praktische oplossingen maakt mijn werk enorm boeiend.“

Marieke heeft zich vanaf het moment dat zij in 2008 advocaat werd, gespecialiseerd in het personen- en familierecht; eerst bij een groot kantoor in het noorden van Nederland en later bij een gerenommeerd kantoor in Zwolle. Per 2014 is Marieke werkzaam bij Het Familierechtkantoor.

Marieke staat u graag bij in een echtscheiding en ook in kwesties die betrekking hebben op het ouderlijk gezag of een zorgregeling. Zij heeft ruime ervaring in echtscheidingssituaties waarin een onderneming is betrokken. In alimentatiekwesties is Marieke zeer deskundig, ook in ingewikkelde situaties, waarin bijvoorbeeld sprake is van samengestelde gezinnen. Tenslotte heeft Marieke zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het erfrecht.

In haar advies- en procespraktijk gaat Marieke oplossingsgericht te werk, zonder dat zij uit het oog verliest dat cliënten een emotioneel proces doormaken. Haar doel is om een zo goed mogelijk resultaat voor haar cliënten te bereiken en zij gaat daarbij grondig te werk.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Marieke het hoofdrechtsgebied Erfrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Marieke heeft verschillende artikelen over alimentatie gepubliceerd op www.scherpinfamilierecht.nl. Zij is lid van Young Professionals Zwolle.