Marieke Veurman

Advocaat familie- en erfrecht
Marieke Veurman advocaat

“Alimentatie is één van de allerleukste onderwerpen van het familierecht. Met mijn juridische kennis en ervaring zoek ik de meest complexe zaak tot in de puntjes uit en probeer ik een sterke positie te creëren voor mijn cliënt. Ik vind het prettig als ik een goede schikking heb weten te treffen, het zorgt voor helderheid en meestal ook voor goede oplossingen. Zo kan iedereen de zaak met een goed gevoel afsluiten.

Vertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor succes. De combinatie van persoonlijk contact, complexe materie en praktische oplossingen maakt mijn werk enorm boeiend.“

Marieke heeft zich vanaf het moment dat zij in 2008 advocaat werd, gespecialiseerd in het personen- en familierecht; eerst bij een groot kantoor in het noorden van Nederland en later bij een gerenommeerd kantoor in Zwolle. Per 2014 is Marieke werkzaam bij Het Familierechtkantoor.

Marieke staat u graag bij in een echtscheiding, maar ook in kwesties die betrekking hebben op het gezag of de zorgregeling. Zij heeft ruime ervaring in echtscheidingssituaties waarin een onderneming is betrokken. In de afgelopen jaren heeft Marieke zich gespecialiseerd in alimentatiekwesties, ook in ingewikkelde situaties waarin bijvoorbeeld sprake is van samengestelde gezinnen.

In haar advies- en procespraktijk gaat Marieke oplossingsgericht te werk, zonder dat zij uit het oog verliest dat cliënten een emotioneel proces doormaken. Haar doel is om een zo goed mogelijk resultaat voor haar cliënten te bereiken en zij gaat daarbij grondig te werk.

Marieke heeft verschillende artikelen over alimentatie gepubliceerd op www.scherpinfamilierecht.nl. Zij is lid van Young Professionals Zwolle.