Dag van de Scheiding

Vraag het Het Familierechtkantoor

De Dag van de Scheiding is in het leven geroepen door de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators om aandacht te vragen voor de noodzaak van een goede begeleiding voor partners die gaan scheiden. Jaarlijks is dit de tweede vrijdag in september.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het samengestelde gezin. Welke uitdagingen zijn er bij de vorming van een samengesteld gezin? Wie moet er meebetalen aan de kosten van de kinderen in het samengestelde gezin en wie mag er meebeslissen bij belangrijke zaken van deze stiefkind(eren)?

Het aantal samengestelde gezinnen groeit. Maar: twee derde van de samengestelde gezinnen gaat binnen vijf jaar weer uit elkaar. In opdracht van de vFAS heeft Kantar (voorheen NIPO) een consumentenonderzoek uitgevoerd. Meer over de interessante uitkomsten van het onderzoek leest u hier.

Als consument kunt u op de dag van de scheiding deelnemen aan een tweetal gratis Webinars over de problematiek bij samengestelde gezinnen (beschikbaar op de website van Verder Online). Daar kunt u ook uw vragen stellen.

En natuurlijk kunt u contact opnemen met een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat van Het Familierechtkantoor!

Naar onze contactpagina