Een echtscheidingsadvocaat in Zwolle

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat in Zwolle? Bij Het Familierechtkantoor zijn alle advocaten experts in alles dat met echtscheidingen te maken heeft. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u niet alleen goed adviseren in de situatie dat u in een echtscheiding zit, maar ook indien u al gescheiden bent en er geschillen ontstaan over bijvoorbeeld alimentatie.

Belangrijke onderwerpen bij een scheiding

Doorgaans helpen onze advocaten bij de volgende onderwerpen die bij een scheiding komen kijken:

  • De regeling met betrekking tot de kinderen
  • De kinderalimentatie
  • De partneralimentatie
  • De verdeling van de gemeenschap
  • De afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden
  • De echtelijke woning
  • De onderneming
  • Verdeling/verrekening van pensioenen

 

Scheidingsadvocaat of mediation

Een echtscheiding kan op verschillende manieren worden geregeld; er zijn verschillende “scheidingsmethoden”. U kunt ieder een eigen scheidingsadvocaat benaderen (echtscheiding), of u kunt kiezen voor echtscheidingsbemiddeling (mediation). Mediation kan ook wanneer u of uw ex-partner ondernemer is. Welke manier voor u het beste is, hangt vooral af van hoe de onderlinge communicatie verloopt.  Zijn er bij de echtscheiding kinderen betrokken, dan is het extra de moeite waard een echtscheidingsbemiddelaar te onderzoeken.

Na de scheiding

Enkele jaren na een scheiding zijn de omstandigheden soms dusdanig veranderd dat afspraken die tijdens een scheiding zijn gemaakt (of beslissingen die een rechter heeft genomen), moeten worden herzien. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij verandering van gezinssamenstelling of een wijziging van baan/inkomen. Mogelijk moet dan de vastgestelde kinder- en/of partneralimentatie worden herzien. Ook is het mogelijk dat een ouder met een kind wil gaan verhuizen, terwijl de andere ouder van dat kind (die ook het gezag heeft), niet met die verhuizing instemt.

Kosten advocaat

Mocht u vragen hebben over welke manier van echtscheiding voor u het meest geschikt is of indien u hulp bij uw echtscheiding wilt en op zoek bent naar een echtscheidingsadvocaat te Zwolle, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U krijgt dan telefonisch gratis advies van een advocaat familierecht. Wij kunnen u dan ook informatie geven rondom de kosten van een echtscheiding.

Bel ons direct

Zwolle: 038 – 773 90 60

Apeldoorn: 055 – 220 00 01

Advocaat of mediator Het Familierechtkantoor Zwolle