Mediation Hardenberg: echtscheidingsbemiddeling

Scheiden heeft nogal wat emotionele, praktische en juridische gevolgen. Of het nou tegenover elkaar in de rechtbank eindigt of u met één gezamenlijke advocaat uit elkaar gaat, u zult hoe dan ook moeten nadenken over de verdeling van uw spullen en een omgangsregeling voor de kinderen.

Scheiden is maatwerk

Geen scheiding is hetzelfde. Het Familierechtkantoor biedt daarom maatwerk om uw scheiding zo goed en snel mogelijk af te handelen. Bijvoorbeeld met mediation of hulp bij scheiding in Hardenberg en omgeving. Het doel bij mediation is een regeling te treffen waar u zich beiden in kunt vinden. Zodat u – los van elkaar – een goede start voor een mooie nieuwe toekomst kunt maken.

 

“Mijn partner werd verliefd op een ander en besloot bij mij weg te gaan. Omdat ik een eigen bedrijf heb, wilde ik de scheiding goed geregeld hebben. Maatwerk door mediation bleek daarbij een betere oplossing dan scheiden met losse advocaten. Ik kan nu met een gerust hart verder met mijn onderneming.”

 

Wat is mediation bij echtscheiding?

Mediation is bemiddeling bij echtscheiding. U gaat dus samen om tafel om een regeling te treffen. De kans op escalaties is daardoor kleiner en afspraken worden vaak beter nagekomen. Ook als bij aanvang wordt getwijfeld of er voldoende vertrouwen is of als u zelfs helemaal niet meer in staat bent om op een normale manier met elkaar te communiceren. Door de opbouw van het mediationtraject en onze positieve benadering loodsen wij u samen door de scheiding heen.

Tijdens gemiddeld 2 tot 5 gesprekken worden per onderwerp afspraken gemaakt, die vervolgens worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. We spreken daarbij ook regelmatig met de kinderen, omdat het belangrijk is dat zij een stem in het proces krijgen. Het luisteren naar uw kind heeft op latere leeftijd namelijk een positief effect op zijn/haar sociale en emotionele niveau.

Als vFAS-scheidingsadvocaten hebben wij veel ervaring met het begeleiden van gesprekken tussen (ex-)partners. We hebben hiervoor een langdurige opleiding gevolgd waarin alle aspecten van mediation aan de orde zijn gekomen. Niet alleen de gesprekstechnieken, maar uiteraard ook de psychologische aspecten van scheiden, communiceren in stressvolle situaties en rouwverwerking. Ook zijn wij opgeleid in de (pedagogische) gevolgen van de scheiding voor uw kinderen en in gesprekken voeren met kinderen in een echtscheidingssituatie.

Wanneer echtscheidingsbemiddeling door een mediator?

Mediation heeft als voordeel dat de procedure meestal korter duurt en daarnaast vaak veel goedkoper is dan wanneer ieder een eigen advocaat in de arm neemt. U vindt oplossingen waar niet eerder aan gedacht is, en die soms binnen een procedure bij de rechtbank niet mogelijk zijn. Na het opstellen van het convenant zorgt de mediatoradvocaat ervoor dat het huwelijk wordt ontbonden. U hoeft dus zelf niet naar de Rechtbank.

Zeker ook wanneer sprake is van een eigen onderneming, is maatwerk van groot belang. Door met elkaar in gesprek te gaan over de gevolgen van de scheiding voor de onderneming, kunnen afspraken worden gemaakt waarbij het voortzetten van de onderneming niet in gevaar komt. Maar die ook recht doen aan de rechten van de ander. Dit brengt een stuk zekerheid en rust, wat juist bij het voortzetten van een onderneming van groot belang is. Mocht dit voor beiden prettig en nuttig zijn, dan kan ieders eigen accountant of financieel adviseur bij een gesprek aanwezig zijn. Zij kunnen eventueel ook op de achtergrond met u meedenken.

Voordelen scheidingsmediation

  • minder kans op escalatie
  • meer kans op een duurzame oplossing
  • kortere procedure
  • goedkoper
  • maatwerk, ook voor ondernemers
  • u hoeft niet naar de rechtbank

 


Klik om meer te lezen over mediation. Wilt u tijdens een gesprek onderzoeken of wij de juiste advocaat in de regio Hardenberg voor u zijn?

Bel ons direct

Zwolle: 038 – 773 90 60

Apeldoorn: 055 – 220 00 01

Advocaat of mediator Het Familierechtkantoor Zwolle