Scheiden zonder advocaat, hoe zit dat precies?

Scheiden met behulp van een mediator/ echtscheidingsbemiddelaar is vaak prettiger als er kinderen bij zijn betrokken of als een van de partners een eigen bedrijf heeft. Een mediator kijkt naar alle belangen en probeert met u alle geschillen op te lossen. Met mediation werkt u samen aan alle afspraken rond de scheiding.

Toch is er altijd een advocaat nodig om een scheiding in te dienen bij de rechter, want een echtscheiding moet altijd door een rechter worden uitgesproken. Als u samen een scheiding aanvraagt, is één advocaat-mediator die de scheiding regelt, voldoende.

Advocaat-mediator
Er zijn tegenwoordig veel mediators en andere dienstverleners die hulp bij een scheiding aanbieden. Als een mediator géén advocaat is, moet alsnog een aparte advocaat worden ingeschakeld om de formele scheiding in te dienen. Wij zien in dit traject veel misgaan, met onverwachte financiële of fiscale gevolgen. Vaak moet alsnog een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat worden ingeschakeld. Dit maakt het proces onnodig lang, stressvol en kostbaar.

Meer zekerheid
Daarom werkt Het Familierechtkantoor uitsluitend met advocaat-mediators. Wij dienen zelf het scheidingsverzoek in bij de rechter en kunnen het hele traject zelf afhandelen. Daarnaast kunnen onze advocaat-mediators u ook voorlichten over de gevolgen, wanneer er u er niet samen uitkomt. Bijvoorbeeld: wie mag er in het huis blijven wonen als de rechter gaat beslissen. Of: hoeveel alimentatie moet er worden betaald, volgens de normen in de rechtspraak? Dit geeft u veel meer helderheid en zekerheid.

terug naar Advocatenkantoor bij echtscheiding

Wilt u vrijblijvend met een van onze advocaat-mediators van gedachten wisselen? Bel of mail voor een afspraak op korte termijn.

Bel ons direct

Zwolle: 038 – 773 90 60

Apeldoorn: 055 – 220 00 01

Advocaat of mediator Het Familierechtkantoor Zwolle