Echtscheidingsadvocaat in Apeldoorn

Op zoek naar een advocaat bij echtscheiding in Apeldoorn? Het Familierechtkantoor is gespecialiseerd in het ondersteunen bij een echtscheiding. Wij zijn gevestigd in Apeldoorn en onze advocaten en mediators adviseren bij een scheiding en ook bij geschillen tussen ex-partners, die in de jaren na een scheiding kunnen ontstaan, zoals over alimentatie of bijvoorbeeld een verschil van inzicht over de verdeling van de zorg voor kinderen.

Wat is er van belang bij een scheiding

 • De regeling met betrekking tot de kinderen
 • Kinderalimentatie
 • Partneralimentatie
 • In kaart brengen en verdelen van bezittingen en schulden, waaronder:
  • Inboedel
  • De echtelijke woning
  • Een onderneming
 • Evt. afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden
 • Verdeling/verrekening van pensioenen

 

Mediation of Scheidingsadvocaat

Er zijn meerder manieren om een echtscheiding te regelen (scheidingsmethoden):

 

Welke manier voor u het beste is, hangt af van de communicatie en van de belangen die spelen. Extra belangrijk om goed te onderzoeken of het mogelijk is om te kiezen voor een echtscheidingsbemiddelaar, ook en eigenlijk juist, als de communicatie op enig moment wat moeizamer verloopt. De scheidingsmediator helpt, waar nodig, om het belang van de kinderen steeds voor ogen te houden en om zonder ruzie afspraken te kunnen maken. Ook voor ondernemers is het regelen van een scheiding door middel van mediation vaak voor de beide partners de betere optie, omdat er meestal maatwerk nodig is en beide partners er doorgaans belang bij hebben dat de onderneming na de scheiding blijft bestaan.

Een advocaat (enkele jaren) na een scheiding

Soms zijn de omstandigheden na een scheiding veranderd, waardoor de gemaakte afspraken in het kader van de scheiding moeten worden gewijzigd, of waardoor beslissing van de rechter in de echtscheidingsprocedure niet meer in stand kan blijven.. Denk hierbij aan wijzigingen in het inkomen of een verandering van baan, maar ook een verandering binnen de gezinssamenstelling. Het kan ook voorkomen dat een ouder met een kind wil verhuizen en dat de andere ouder (die ook het gezag heeft), niet met de verhuizing instemt.

Kosten van een echtscheidingsadvocaat

Aan een echtscheiding zijn enkele soorten kosten verbonden. Bijvoorbeeld griffierecht (kosten voor de rechtbank), kosten van gemeentelijke uittreksels, (eventueel) een deurwaarder, en de kosten van de advocaat of mediator. Deze laatste kosten hangen sterk af van wat er precies geregeld moet worden en hoeveel u zelf kunt en wilt doen. Nadat de advocaat met u de discussiepunten en alle relevante feiten en omstandigheden heeft doorgenomen, kan er een goede inschatting worden gegeven van de totale kosten.

Heeft u vragen over welke manier van echtscheiding voor u het meest geschikt is of indien u hulp bij uw echtscheiding wilt en op zoek bent naar een echtscheidingsadvocaat te Apeldoorn, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U krijgt dan telefonisch gratis advies van een advocaat familierecht. Wij kunnen u dan ook informatie geven rondom de kosten van een echtscheiding.

Bel ons direct

Zwolle: 038 – 773 90 60

Apeldoorn: 055 – 220 00 01

Advocaat of mediator Het Familierechtkantoor Zwolle